1.            What are the methods can I use to donate to GAP online?

Ans: One can donate online through Internet banking (Indian banks only), National or International Debit Card/Credit Card.

 2.            Can I donate through cheques/demand drafts, if Yes- how?

Ans: One can send us a cheque or DD* in the favour of  “Gareeb Aadmi Party” (*DD payable at New Delhi). Postal Address: R-21, Mohan Garden, Uttam Nagar, New Delhi-110059

 3.            I have a Citibank bank account. How can make a donation?

Ans: Citibank account holders can donate through Citibank Debit/Credit Card. Even, One can send us a cheque in the favourr of  “Gareeb Aadmi Party” at Postal Address: R-21, Mohan Garden, Uttam Nagar, New Delhi-110059 

 4.            Are my donations eligible for tax deductions?

Ans: All donations except cash are eligible for tax deductions under section 80 GGB/GGC of the Income Tax Act, 1961.

 5.            Who can donate to GAP ?

Ans: Donor should be an Indian citizen either living in India or abroad (NRIs with Valid Indian passport).

 6.            How do I know that my donation has been accepted?

Ans: Incase of online donation, the receipt are sent at the registered email id, after every successful transaction. However, for Cheque / DD / cash, the receipt are sent by post or hand delivery as the case may be.

 7.            I have more questions on donations. How do I get more help?

Ans: One can e-mail us at donation@gapindia.net  or call us at +91-9599076349

 8.            What payment gateways do you use ?

Ans: For Domestic transactions, we have EBS as the payment gateway. For International transactions, we have  Internet Banking and Debit/Credit Cards, respectively.

 9.            What security measures do you have in place?

Ans: The donation process is behind 128 bit SSL encryption.Our Payment gateway partners are PCI compliant. PCI compliance is the international minimum standard to be followed by all payment providers for security.   As soon as an online donation is made and is successful, donors get an email from GAP. They can also check their donation details online immediately, thereby ensuring that GAP and only GAP has received their donations. Your Name Appear on Online Donor List.

 10.        Do you store my credit card information?

                 Ans: No. The GAP servers do not store any credit/debit card related information with them.

 11.        What country should I select in the country field of my drop down?

Ans: While making online donation, select the country in which you are presently residing.

12.        Does GAP accept international cheques?

                Ans: Yes.

 13.        Can I use Paypal? Why don't you use Paypal?

                 Ans: No, Paypal has not given us the approval for online transfers.

 14.        Can NRIs pay into a local bank account e.g. US or UK bank account?

Ans: NRIs can instruct their bank to debit their account and issue a Demand draft payable at New Delhi, in favor of GAREEB AADMI PARTY, in Indian currency (INR) & send that to Gareeb Aadmi Party,  R-21, Mohan Garden, Uttam Nagar, New Delhi-110059. You need to give your details, in the message column, including your Indian passport no.

 15.        Can I use Money2India/TimesofMoney or similar remittance service to donate to GAP ?

                Ans: No; We could not disclose our account number.

 16.        What are GAP bank account details? I want to send money directly/deposit cheque / deposit cash.

Ans:   A/C Name - Bank Of India   A/C No. 606920110000363   IFSC Code - BKID0006069

 17.        I had a failed transaction - what does it mean? Who do I get in touch with?

                  Ans: One can mail us at donation@gapindia.net or call us at +91-9599076349

 18.        I had a failed transaction but money has been taken from my card/bank account. What do I need to do?

               Ans: Mail us at donation@gapindia.net or call us at +91-9599076349

 19.        I have no transaction number or email but money has been taken from the account.

               Ans: Mail us at donation@gapindia.net with details such as amount, name of donor, email                id, date of transaction and mode of payment.

 20.        What if I don’t want to give my passport details?

                Ans: For NRI’s, passport number is a mandatory field to validate the citizenship.

 21.        I made a donation. I need a receipt for tax filing purposes.mailto: donation@gapindia.net

               Ans: Mail us at donation@gapindia.net with details such as amount, name of donor, email                  id, date of transaction and mode of payment.